Møbler i dansk design og tidens trend har aldrig været mere populært

Hvis man leder efter at gøre sit hjem bare lidt mere lækkert, er det et rigtig godt tidspunkt at gøre det på. Det er nemlig fordi, at dansk design netop nu er mere in, end det nogensinde har været før. I udlandet bliver det flået af hylderne, og selv i vores eget land kan det til tider være svært, at finde nogle af de mere populære møbler. Det er også nemt at se hvorfor. Dansk design er nemlig essensen af minimalisme og funktionalitet. Dyre designermøbler (og designer-varer generelt) har til tider problemer forbundet med sig såsom, at de ofrer funktion og komfort for deres design, mens billigere møbler som regel kan opsummeres som at ofre designet for bedre komfort. Dansk design går en balancegang mellem disse to vigtige elementer, og det er nok også derfor, at det simpelthen er ved at blive så populært.

Hvorfor du skal have dansk design

Men hvorfor skal du egentlig investere i dansk design? I modsætning til de andre emner som normalt kommer ind of ud af moderne trends er dansk design generelt rimelig anerkendt i designverden, som en af de mere kendte og brugte typer. Dansk designhistorie går mange år tilbage, og vi har flere kendte designere som til den dag i dag producerer flotte møbler af høj kvalitet. Det kan kun betale sig at investere lidt i dansk design, for møbler i dansk design vil altid følge med de moderne trends.

Men hvordan kan det være, at dansk design egentlig aldrig bliver helt ”yt” ligesom så mange andre ting? Det er i bund og grund fordi, at dansk design bygger på, at det skal være både komfortabelt men også se godt ud. Disse to ting finder deres overensstemmelse i det danske design. Det er noget, vi har vidst i rigtig lang tid. Det er også derfor man finder den samme overordnede stil i så mange forskellige danske hjem. Der er fokus på hvidt og sort – ikke alt for mange farver – og så er det altså simple overflader. Der er naturligvis også farver til tider, men disse ting er som regel ikke i møblerne selv, men snarere i diverse kunstværker eller i, f.eks. planter (som er meget populære i Danmark). Dette design har udlandet nu også fundet og det er altså derfor, at der er så mange lande hvor de rene og simple danske designs er blevet så populære.