Indret værelset med en sengerand

Det bliver mere og mere almindeligt for danskerne at gå højt op i interiør og indretning, og det er ingen undtagelse, når det kommer til børneværelset. Her kan kommende forældre få lov til at slå sig løs med alskens fine og børnevenlige motiver og at gøre det rigtig hyggeligt og rart at være i, før deres lille ny melder sin ankomst. Der er mange ting, man skal anskaffe sig til sin baby, og det bliver for eksempel anbefalet til kommende forældre at overveje at købe en sengerand. En sengerand vil nemlig beskytte den lille fra at få sine fingre eller fødder i klemme i en tremmeseng, og det vil ydermere give en lille afskærmning, når barnet ligger ned og skal sove, så det skaber en ro og genkendelighed, der kan gøre det lettere at falde i søvn.

Det er en vigtig beslutning, hvilken sengerand man vælger til sit barn

Mange forældre vil derfor også begynde at se sig om efter et fint og yndigt motiv på en sengerand, som passer til de motiver og ønsker, de har for indretningen af børneværelset og for, hvad de tror, deres baby vil kunne lide. Der findes alskens forskellige muligheder for designs og påtrykte billeder, og man bør tage sig god tid til at søge og se de mange flotte muligheder, før man beslutter sig for hvilken sengerand, man vil købe. Man må huske på, at barnet vil se på motiverne hver aften og forbinde dem med ro og sengetid, og derfor er det også vigtigt, at det er rolige og behagelige – og ikke alt for forstyrrende – elementer, der er trykt på sengeranden.

Sengerander til både drenge og piger

Som nævnt findes der altså utrolig mange forskellige designs af sengerande, og man kan snildt bruge timer på at lede efter den helt rigtige. Hvis man som kommende forælder ved, at man venter sig enten en lille ny dreng eller en lille ny pige, kan man også eventuelt beslutte sig for, om det skal være en kønsneutral eller en såkaldt ”kønnet” sengerand, man kunne tænke sig at købe. Måske man ønsker sig et blomster- eller prinsessetryk til en lille pige, eller man kunne tænke sig at have biler og sørøvere på en sengerand til en lille dreng. Eller måske man blot ønsker en fin farve, der ikke nødvendigvis symboliserer barnets køn, men blot giver en rolig stemning i tremmesengen.